Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: tuin onderhouden

Iedere tuin vraagt om regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de terrastegels, bloempotten en tuinmeubelen. Maar ook het bestrijden van ongedierte kan een probleem zijn. HG helpt u om deze en andere onderhoudsklussen een stuk gemakkelijker te maken!

Een overzicht van onze tips voor tuin

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Roest verwijderen

  • roest

Roest is één van de meest bekende vormen van corrosie, ofwel: aantasting van materialen door een reactie met hun omgeving.…

Lees verder

Groene aanslag verwijderen

  • algen

Groene aanslag ontstaat vaak op vochtige plekken waar de zon weinig komt. De terras- of tuintegels die in de schaduw liggen…

Lees verder
Wist u dat...

u roest ook kunt verwijderen zonder te schuren?

Tip over:
Roest verwijderen

Lees verder

De tuin en het terras opruimen

Het voorjaar is vaak hét moment om de tuin op te ruimen en het terras schoon te maken. De tuinmeubelen en bloembakken moeten gereinigd worden en de terrastegels moeten ontdaan worden van groene aanslag. U kunt de heesters, zoals de vlinderstruik en jasmijn, weer gaan snoeien, dode takken verwijderen en het gras verticuteren. Begin ook onkruid alvast te verwijderen voordat de planten volop gaan groeien en u er niet meer goed bij kunt. Start ook tijdig met het bestrijden van slakken, voordat het een hele plaag wordt.

Groene aanslag verwijderen

Eén van de grotere klussen in het voorjaar is het verwijderen van groene aanslag van het terras, muren en potten. De algengroei krijgt in het najaar en tijdens de winter volop de kans om zich te ontwikkelen doordat de zon minder schijnt en de weersomstandigheden vochtiger zijn. HG heeft verschillende tips voor u verzameld voor hoe u groene aanslag verwijdert. Uw terras ziet er snel weer netjes en opgeruimd uit!

Ongedierte bestrijden

Naast het opruimen van de tuin, behoort het voorkomen en bestrijden van ongedierte ook vaak tot terugkerend tuinonderhoud. Denk aan het bestrijden van bladluizen die zich tegoed kunnen doen aan uw rozen en de wolluis die een ware plaag voor uw druivenplant kan zijn. Ook wilt u natuurlijk de overlast door slakken en mieren zoveel mogelijk voorkomen. Zeker als de mieren ook nog eens uw huis beginnen te belagen, is het verstandig om dit goed aan te pakken. Daarnaast kunnen ook wespen veel hinder veroorzaken. Klik op de bovenstaande links en lees daar verder hoe u dat zoveel mogelijk voorkomt en hoe u ze kunt bestrijden.

Deel uw eigen tip of stel een vraag

Heeft u zelf een handige onderhoudstip voor de tuin? Maak dan gebruik van dit formulier om deze met ons te delen. Neem ook gerust contact met ons op als u een vraag of opmerking heeft.