Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Kauwgom verwijderen? Tips om kauwgom uit kleding te halen

Op deze pagina:

Kauwgom is natuurlijk erg plakkerig en op het eerste gezicht lijkt het lastig om ze uit uw kleding, bekleding of tapijt te verwijderen. De kauwgom lijkt soms zelfs muurvast te zitten in de jeansbroek, het tapijt of de bekleding van de autostoel. Gelukkig bestaan er toch allerlei manieren om de kauwgom van deze en andere ondergronden te verwijderen.

Tip printen

Tips om kauwgom te verwijderen

kauwgom verwijderen

We hebben op diverse websites, zoals blogs, enkele huis-, tuin- en keukenmiddelen voor u verzameld waarmee u kauwgom uit textiel zou kunnen verwijderen: van pindakaas tot aanstekergas!

3 middelen om kauwgom te verwijderen

Naast de effectieve HG chewing gum remover zijn er, volgens andere websites, nog enkele middelen die u kunt gebruiken om kauwgom te verwijderen.

1. Pindakaas
Pindakaas is naar verluidt een handig middeltje om kleine stukken kauwgom te verwijderen uit kleding. Smeer de kauwgum even in met pindakaas en was het kledingstuk op ongeveer 40 graden. Doordat u de kleding direct wast, zullen er in principe geen vetvlekken van de pindakaas achterblijven.

kauwgom verwijderen met wasbenzine

2. Wasbenzine
Wasbenzine is ook een mogelijkheid om kauwgom te verwijderen. Gebruik een stuk keukenrol en bevochtig die met de wasbenzine. Poets vervolgens voorzichtig over de kauwgom heen en deze zal hierdoor langzaam loslaten.

3. Aanstekergas
U kunt ook aanstekergas gebruiken. Aanstekergas zal uiteindelijk de kauwgum hard maken, waardoor u die kunt wegkrabben.

Helaas werken bovenstaande doe-het-zelf-middelen niet altijd even goed. Daarnaast is de kans op vlekken bij het gebruik van pindakaas niet geheel uit te sluiten en stinkt het gas van de aansteker enorm. Probeer daarom HG kauwgom verwijderaar, die speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld is.

Verwijder kauwgom uit (be)kleding met HG

Met HG kauwgom verwijderaar verwijdert u kauwgom snel van diverse ondergronden! Dit product bevriest de kauwgom volledig, waardoor die uiteindelijk zeer hard wordt. In deze bevroren toestand kunt u de kauwgom eenvoudig verwijderen uit bijvoorbeeld uw kleren, autobekleding of tapijt.


Heeft u zelf een goede tip om kauwgom te verwijderen? Laat het ons weten!

Meer tips voor textiel