Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: sieraden schoonmaken

Hoe maakt u uw sieraden best schoon? Lees hier enkele handige tips van HG voor het onderhoud van uw dierbare kettingen, armbanden en ringen. Ontdek hoe u dof geworden sieraden reinigt en hoe u huidvet en vuil kunt verwijderen. 

Een overzicht van onze tips voor sieraden

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Zilver schoonmaken

  • zilver

Er zijn een aantal handige manieren om te voorkomen dat uw zilveren sieraden snel vies worden, namelijk:

Lees verder
Wist u dat...

zweten tijdens het sporten voor verkleuring van zilver kan zorgen?

Tip over:
Zilver schoonmaken

Lees verder

Tips om sieraden schoon te maken

Uw kostbare sieraden krijgen onvermijdelijk te maken met vervuiling. Ze komen in contact met huidvetten, waardoor gemakkelijk stof en andere vervuiling wordt vastgehouden. Gek genoeg lijken ze op het eerste gezicht vaak niet zo vies, maar hoopt zich toch ongemerkt vuil op. Geregeld schoonmaken is dan ook ons advies!

Gouden en zilveren sieraden schoonmaken

Gouden en zilveren sieraden die u dagelijks draagt, kunt u best elke week even schoonmaken. Reinig daarnaast uw andere kettingen, ringen en armbanden om de maand. Want ook al draagt u ze niet of nauwelijks, ze kunnen wel dof en soms wat vies en stoffig worden.

Hoe pakt u dit het beste aan?
HG heeft veel verschillende producten waarmee u uw sieraden perfect schoon kunt maken. Volgens bepaalde blogs kunt u gouden en zilveren sieraden ook proberen schoon te maken met een sopje op basis van groene zeep en met behulp van een zachte tandenborstel. Ook kunt u de sieraden geregeld poetsen met behulp van een speciaal geïmpregneerde poetsdoek.

Wat kunt u beter niet doen?
Gebruik nooit een agressieve zeep of ander bijtend schoonmaakmiddel, zeker niet bij sieraden met gekleurde stenen. Sieraden met opgeplakte steentjes kunt u beter niet nat maken en alleen poetsen met een zachte doek. Lees ook meer over het reinigen van zilveren sieraden en wat u beter wel én niet kunt doen.

Deel uw eigen tip of stel een vraag

Heeft u zelf een handige onderhoudstip voor uw sieraden? Maak dan gebruik van het 'stel een vraag' formulier om die met ons te delen. Als u een vraag of opmerking heeft, neem dan contact met ons op.