Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: schoonmaken

Dankzij de tips van HG maakt u het schoonmaken van het huis en het reinigen van huishoudapparaten en keukenapparatuur veel gemakkelijker. Zo houdt u tijd over voor leuke dingen! 

Een overzicht van onze tips voor schoonmaken

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Oven schoonmaken

  • keuken
  • oven

Schoonmaken hoort erbij, maar gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop u het onderhoud zo veel mogelijk beperkt.Een…

Lees verder

Bril schoonmaken

  • bril

De bril geregeld schoonmaken voorkomt krassen en andere schade en zorgt er zo voor dat uw bril lang mee gaat. Ook de volgende…

Lees verder
Wist u dat...

het gebruik van bakpapier een heleboel schoonmaakwerk kan schelen?

Tip over:
Oven schoonmaken

Lees verder

Tips voor het schoonmaken

In huis zijn er allerlei schoonmaakklussen die nu eenmaal moeten gebeuren, maar die heel wat tijd in beslag kunnen nemen. Kostbare tijd die u eigenlijk niet heeft of liever aan wat anders wilt besteden. HG heeft verschillende tips en adviezen voor u verzameld zodat het huishouden u veel minder moeite kost!

Schoonmaaktips voor de keuken

Voor een optimale hygiëne in de keuken is het raadzaam om dagelijks de werkbladen, het fornuis en de tegeltjes af te nemen met wat schoonmaakmiddel en een schone doek. Het dagelijks bijhouden scheelt zwaar(der) poetswerk! Het gebruik van reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de keuken (zoals HG vetweg) zorgen hierbij voor het beste resultaat. Verder raden we aan om ook geregeld:

Daarnaast hebben we handige tips op een rijtje gezet om:

Lees via bovenstaande links onze tips hoe u dit allemaal sneller en gemakkelijker voor elkaar krijgt en daarmee tijd bespaart in het huishouden.

Schoonmaaktips voor in huis

Badkamer schoonmaken
De badkamer lijkt op het eerst zicht soms schoner dan ze in werkelijkheid is. Ventileer de badkamer iedere dag en reinig de douchecabine, de vloertegels, het toilet en de wastafel in ieder geval wekelijks. Zo krijgen bacteriën en schimmels minder kans zich te nestelen en te ontwikkelen. Ook als u geregeld kalkaanslag verwijdert, gaat dit een stuk makkelijker dan wanneer u dit klusje steeds maar voor u uitschuift.

Bed verschonen
We raden aan om het bed iedere week te verschonen. Uw lakens en het dekbed worden dagelijks vochtig door de nachtelijke transpiratie en als u ziek bent of als het erg warm is, is dit nog meer dan gebruikelijk. Het luchten van dekbed en hoofdkussen is daarom belangrijk en ook de matras moet zo nu en dan opgefrist worden. Maak gebruik van een molton hoeslaken en kussensloop onder uw gewone beddengoed en was deze minimaal om de twee weken.

Vlekken verwijderen

Bekijk ook onze tips voor het verwijderen van vlekken uit kleding, vloerbekleding, de zetel en (auto)stoelen. Zeker in een huishouden met kinderen en huisdieren is dit vaak een regelmatig terugkerend karweitje dat we graag een stuk gemakkelijker voor u maken! Lees daarnaast meer over het schoonmaken van vloeren en meer specifiek het reinigen van tapijt, dat vaak ongemerkt een verzamelplaats van vuil kan zijn.

Contact met HG

Als u een vraag heeft, neem dan contact met ons op via dit formulier. Een van onze medewerkers helpt u graag verder. Ook al uw eigen tips zijn welkom! Deel deze met ons via het 'stel een vraag' formulier.