Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: schimmel & vochtplekken verwijderen

Ga de strijd aan met schimmel binnens- en buitenshuis met behulp van de tips van HG! Ontdek verderop niet alleen hoe u vocht- en schimmelplekken verwijdert, maar ook hoe u schimmelvorming kunt voorkomen.

Een overzicht van onze tips voor schimmel & vocht

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Schimmel in huis

De oorzaak van schimmel in huis is altijd de aanwezigheid van (te veel) vocht in een bepaalde ruimte. Het vocht ontstaat…

Lees verder

Schimmel in de badkamer

  • badkamer

Schimmel ontwikkelt zich vooral in vochtige ruimtes en komt dan ook vaak voor in de badkamer en keuken, maar ook in de kelder…

Lees verder
Wist u dat...

schimmel in huis schadelijk is voor de gezondheid?

Tip over:
Schimmel in huis

Lees verder

Tips voor het verwijderen van schimmel

Last van vocht in huis en lelijke schimmelplekken? HG deelt verschillende tips met u hoe u schimmel buiten en in huis (zoals de badkamer) kunt verwijderen en schimmelvorming tegengaat. De schimmelplekken zijn niet alleen vies en daarom een doorn in het oog, ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Logisch dat u er daarom snel vanaf wilt!

Hoe voorkomt u schimmel en vocht in huis?

Problemen binnenshuis
De belangrijkste tip die we u kunnen geven om schimmel in uw woning te voorkomen, is zorgen voor een goede ventilatie. Zet ramen regelmatig even open, bijvoorbeeld tijdens of na het dweilen, lucht de badkamer na het douchen goed door en controleer of uw automatische ventilatie nog steeds goed werkt.

Problemen buitenshuis
Schimmelplekken in een houten tuinhuis of op een buitenmuur kunt u ook voorkomen. Bouw het tuinhuis indien mogelijk op een plek in de zon of plaats een goede vochtvanger in het tuinhuis. Buitenmuren kunnen behandeld worden zodat regen niet meer in de gevel kan trekken. Dit voorkomt niet alleen dat gevels smerig worden, maar voorkomt ook het ontstaan van schimmels.

Vragen of eigen tips

Heeft u een vraag over vocht en schimmelvorming? Stel deze aan één van onze medewerkers. Heeft u zelf een tip om schimmels te verwijderen of te voorkomen? Deel deze dan met ons met het 'stel een vraag' formulier.