Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Vliegen bestrijden | Wat te doen tegen vliegen in huis?

Op deze pagina:

Grote kans dat u vooral in de zomer vliegen moet bestrijden. Dit seizoen heeft namelijk dé ideale weersomstandigheden voor vliegen en daarom zijn ze in die periode ook vaak in groten getale in huis te vinden. Maar wat kunt u er tegen doen? Gelukkig zijn er verschillende methoden om vliegen te verjagen. We delen dan ook enkele handige tips waarmee u vliegenoverlast kunt voorkomen.

Tip printen

Waarom vliegen uw woning belagen

vliegen bestrijden

Er zijn verschillende redenen waarom vliegen in huis komen. Vliegen hebben een goed reukvermogen en trekken vaak een huis binnen omdat daar voedsel te vinden is.

Verder trekken ze in de schemering naar licht en, niet in de laatste plaats, naar warmte. Ze zijn op zoek naar warme luchtstromen en die zijn vooral in huizen te vinden.

Let dus goed op dat ramen en deuren gesloten zijn of dat er horren voor de ramen en deuren geplaatst zijn.


5 tips om vliegenoverlast te voorkomen

Naast het dichthouden van ramen of deuren en het plaatsen van horren, kunt u nog de volgende doe-het-zelf-tips, die wij op diverse websites en andere blogs hebben gevonden, uitproberen om vliegenoverlast te voorkomen.

1. Ventilator
Een ventilator zorgt niet alleen voor verkoeling tijdens warme dagen, maar helpt ook tegen insecten. Vliegen blijven er ver uit de buurt, want ze houden niet van de koude luchtstroom.

vliegen verjagen met ventilator2. Ruim afval direct op
Het is voor de hand liggend, maar het scheelt enorm als u uw huis (en ook tuin) schoonhoudt. Laat geen afval slingeren. Vooral fruit is funest! Breng daarom uw vuilniszak geregeld weg.

3. Laat licht uit
Vliegen worden aangetrokken tot licht. Probeer ‘s avonds zo min mogelijk lichten aan te laten om te voorkomen dat ze in huis komen. 

4. Bakjes vullen
Vliegen houden niet van bepaalde sterke geuren. Plaats een bakje met water en kruidnagels, zet een pot basilicum op de vensterbank of zet allesreiniger met een sterke citroengeur in een kopje op tafel. Ook kunt u ergens een bakje met azijn neerzetten, bij voorkeur bij een deur of open raam waar de vliegen vaak doorheen lijken te komen. 

5. Zakje water ophangen
Hang een zakje water op. Het zakje moet doorzichtig zijn zoals bijvoorbeeld een boterham- of diepvrieszakje. Hang deze in het deurkozijn en de vliegen zullen minder snel naar binnen vliegen omdat ze, zo is de bewering, schrikken van hun vergrote weerspiegeling. 

Lijkt dit toch niet te werken? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om vliegen te verjagen.


Vliegen verjagen en vangen doet u met HG

Wilt u effectief vliegen verjagen? HGX spray tegen muggen, vliegen en motten* is een effectieve en eenvoudige oplossing voor het bestrijden van vliegen. De overlast van muggen en vliegen is vaak een grote bron van ergernis in huis en kan met deze anti-vliegenspray eenvoudig opgelost worden.

Ook de HGX vliegenvanger is een effectieve manier om vliegen in huis te vangen. Vliegen die zijn geland op het speciale kleefband van de vliegenvanger kunnen niet meer weg vliegen. De kleefband is veilig in gebruik, want deze bevat geen giftige stoffen.

Daarnaast hebben wij ook een effectieve elektrische vliegenmepper in ons assortiment: de HGX elektrische vliegenmepper.


Een insectenlamp tegen vliegenoverlast

Naast de effectieve oplossingen van HG en tips om vliegenoverlast te voorkomen, kunt u eventueel ook een insectenlamp gebruiken om vooral grotere vliegen te vangen. Met een insectenlamp met UV-licht kunt u niet alleen vliegen maar ook insecten vangen. De insecten worden namelijk aangetrokken door licht en warmte van de lamp en worden vervolgens gedood door de elektrische schok die ze krijgen bij het aanraken hiervan.

Heeft u zelf een goede tip om vliegen te bestrijden? Laat het ons weten!

* Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 

Meer tips voor ongedierte

Vond u deze tip nuttig?

0