Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: leer & meubels onderhouden

Houd uw kleding van leer, leren zetel of houten tafel mooi met HG! Bekijk hieronder handige schoonmaak- en onderhoudstips voor niet alleen leer, maar ook voor gestoffeerd en houten meubilair.

Een overzicht van onze tips voor leer & meubels

Bekijk alle categorieën

Tips voor het onderhouden van leer

Bent u op zoek naar tips voor het onderhouden van producten en meubels van leer? Lees dan verder hoe u leer kunt reinigen, voeden en beschermen. Als u deze onderhoudsadviezen opvolgt, houdt u uw leren kledingstuk of meubel mooi en soepel, waardoor u er jarenlang plezier van heeft! Hierboven treft u bovendien verschillende producten aan die u helpen bij het onderhoud van leer en meubels.

Meubels onderhouden

Houten meubilair
Controleer in de eerste plaats houten meubilair en andere houten objecten zo nu en dan op houtworm. Verder verschilt het per houtsoort hoe u uw houten meubels best kunt onderhouden. Zo is het verstandig om teakhouten meubels geregeld te behandelen met olie, bijvoorbeeld met HG verzorgende meubelolie voor teak zodat ze gevoed en beschermd worden en in goede conditie blijven. HG heeft niet alleen verzorgende meubelolie voor teakhout beschikbaar, maar ook voor bijvoorbeeld mahonie, eiken-, kersen- en notenhout.

Stoffen meubels
Zetels en stoelen die gestoffeerd zijn vragen ook om regelmatig onderhoud. Gebruik de stofzuiger om stof en kruimels te verwijderen en verwijder vlekken met de HG vlekkensprays. Deze sprays hebben na gebruik ook een vuilafstotende werking. De HG dieptereiniger voor leer is uiterst geschikt om zetels van vol-aniline en gedekverfde leersoorten tot diep in de poriën van de leerfinish  te reinigen. HG tapijt en bekledingreiniger (product 95) verwijdert vuil uit tapijt en bekleding en vult het oneffen vezeloppervlak hiervan weer aan met een vuilafstotende laag.

Vragen of eigen tips

Hebt u een vraag over meubels of leren producten? Stel die dan aan één van onze medewerkers. Hebt u zelf een onderhoudstip? We ontvangen die graag van u! Daarmee helpt u andere lezers met hun onderhouds- of schoonmaakuitdagingen.