Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: praktische klustips

HG heeft enkele praktische klustips voor u verzameld die het klussen vergemakkelijken. Van algemene adviezen tot specifieke tips; bijvoorbeeld voor het verwijderen van behang of oude kitranden.

Een overzicht van onze tips voor klus

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Siliconenkit verwijderen

  • kit

Een klusser weet uit ervaring dat het zonder hulpmiddelen praktisch onmogelijk is om kit zonder resten te verwijderen.  Gelukkig…

Lees verder

Roest verwijderen

  • roest

Roest is één van de meest bekende vormen van corrosie, ofwel: aantasting van materialen door een reactie met hun omgeving.…

Lees verder

Sticker verwijderen

Uiteraard is het onmogelijk om te voorkomen dat je soms een sticker of stickerresten moet verwijderen. Op veel producten…

Lees verder
Wist u dat...

u roest ook kunt verwijderen zonder te schuren?

Tip over:
Roest verwijderen

Lees verder

Lijmresten verwijderen

  • tapijt

Zijn er ontsierende lijmresten op de vloer gekomen tijdens het klussen of heeft u vervelende stickerresten op uw nieuwe servies?…

Lees verder

Behang verwijderen

Behang van de muur afhalen zonder dat het onnodig veel tijd kost? Doorloop de volgende stappen voor het beste resultaat! 

Lees verder

Cementsluier verwijderen

  • cementsluier

Het is belangrijk dat u cementsluier nooit te lang op de tegels laat liggen aangezien het dan steeds moeilijker wordt om…

Lees verder

Tips voor het klussen

Zeker als u net een nieuw huis gekocht of gehuurd heeft, staat u heel wat kluswerk te wachten. Schilderen, behangen, een nieuwe vloer leggen en alles grondig schoonmaken, waaronder soms ook het verwijderen van schimmel. We kunnen ons voorstellen dat u het klussen zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. En wat een heerlijk vooruitzicht om dan in uw nieuwe (opgeknapte) woning te kunnen trekken! We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet die veelvoorkomende klusjes in huis wat makkelijker maken:

Deze karweitjes lijken op het eerste zicht misschien niet zo veel werk, maar kunnen zonder een gestructureerde en handige aanpak behoorlijk tegenvallen.

Algemene klustips

Naast bovengenoemde specifieke tips, delen wij graag ook een aantal algemene klustips die voor vrijwel elk karwei gelden.

Schrijf op wat u gaat doen
Het klinkt logisch om van tevoren goed op papier te zetten wat u gaat doen. Alleen gaat dit helaas soms toch mis, vooral bij kleinere klussen. Door tijdsgebrek vliegen we er meteen in, waardoor we dingen over het hoofd zien en later in de problemen komen. En uiteindelijk verliezen we zo weer veel tijd. Het is daarom verstandig om op te schrijven wat u van plan bent, welke stappen daarbij horen, welke gereedschappen en materialen u nodig heeft en wat de (tijds)planning voor de klus is. Houd bijvoorbeeld ook bij welke verfnummers, kwasten en andere producten u gebruikt heeft, zodat u deze materialen achteraf gemakkelijk kunt bijkopen.

Houd de ruimte schoon en zorg voor ventilatie
Vergeet niet - zeker bij verfklussen - goed te ventileren! Niet alleen droogt de verf dan sneller, het is ook beter voor uw gezondheid. Naast ventileren, raden we aan de ruimtes consequent schoon te maken en op te ruimen. Als u dit regelmatig doet, kost dat uiteindelijk de minste tijd en voorkomt u struikelpartijen die het werk nog meer vertragen.

Veilig werken en neem de tijd
Zorg voor de juiste bescherming die past bij elke klus, zoals handschoenen of een veiligheidsbril. Ga uitgerust aan de slag en neem hiervoor de nodige tijd. Als u die niet heeft, begin dan liever niet aan het karwei. Onbedachtzaamheid en haastwerk zorgen er tenslotte voor dat u de veiligheid niet of minder in acht neemt, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit.

Zelf een tip of een vraag?

We horen graag als u zelf een algemene klus tip heeft. Laat het ons weten via het 'deel een tip' formulier. Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op, onze medewerkers staan voor u klaar.