Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: kalkaanslag verwijderen

HG deelt graag verschillende tips voor hoe u kalkaanslag kunt verwijderen uit de badkamer, maar ook uit apparaten zoals de wasmachine, het koffiezetapparaat of de waterkoker.

Een overzicht van onze tips voor kalkaanslag

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Waterkoker ontkalken

  • keuken
  • waterkoker

Het ontstaan van kalk in uw waterkoker is nauwelijks te voorkomen. De enige manier om kalkaanslag te voorkomen is het (laten)…

Lees verder

Senseo ontkalken

  • keuken
  • koffiemachine

De enige manier waarop u het ontkalken van de Senseo eventueel zou kunnen omzeilen, is door een waterontharder te installeren.…

Lees verder

Nespresso ontkalken

  • keuken

In uw Nespresso zit een verwarmingselement dat water opwarmt. Aan dat element zit een aluminiumframe. In ons leidingwater…

Lees verder
Wist u dat...

een waterkoker met kalkaanslag minder snel en minder goed werkt?

Tip over:
Waterkoker ontkalken

Lees verder

Kalk verwijderen

  • badkamer

Het liefst wilt u natuurlijk voorkomen dat u kalk moet verwijderen. De volgende tips kunnen hierbij dan van pas komen;

Lees verder

Tips voor het verwijderen van kalkaanslag

Uw apparaten kunnen flink wat sporen van kalkaanslag vertonen, zeker als er in uw woonplaats hard water uit de kraan komt. Ook de badkamer heeft het dan zwaar te verduren. Bovenstaande tips helpen u bij het verwijderen van deze kalk, inclusief de hardnekkige aanslag waar u anders maar niet van lijkt af te komen.

Lees ook verder onze adviezen over:

U vindt er niet alleen adviezen over ontkalken, maar ook gebruiks- en onderhoudstips waarmee u hardnekkige problemen zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Kalk in de badkamer

Kalkaanslag in de badkamer ziet u meestal verschijnen rondom de kraan op de wasbak of op de kraan of douchekop zelf. Maar ook de glazen douchewand en de tegels in de douchecabine vertonen vaak een doffe waas of andere sporen van kalkaanslag. HG biedt verschillende producten waarmee u kalk in de badkamer gemakkelijk kunt verwijderen of voorkomen, zoals HG kalkweg schuimspray of de HG professionele kalkaanslagverwijderaar. Zoek en vind hierboven de ideale tips!

Kalkaanslag in huishoudelijke apparaten

Ook in apparaten waarin u water gebruikt vormt zich op den duur kalkaanslag, wat voor een verminderde werking zorgt. De koffie smaakt bijvoorbeeld minder goed. Ook in wasmachines en vaatwassers kan kalkaanslag ontstaan, wat uiteindelijk de levensduur van het apparaat zal beïnvloeden, zeker als u hier niets aan doet. U kunt grote problemen voorkomen door uw wasmachine of vaatwasser goed te onderhouden.

Deel uw eigen tip of stel een vraag

Mogelijk heeft u een handige tip tegen kalkaanslag die u graag wilt delen. Maak dan gebruik van het 'deel een tip' formulier  - onze lezers zijn u dankbaar! Neem ook gerust contact met ons op als u een vraag of opmerking heeft.