Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: auto, boot en caravan schoonmaken en onderhouden

Lees enkele handige tips die u helpen bij het onderhoud van de auto, de boot of de caravan - het schoonmaken en -houden van het interieur en de buitenkant.

Een overzicht van onze tips voor auto, boot & caravan

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Velgen reinigen

  • velgen

In de winter zijn niet alleen straatvuil, zand en remstof, maar vooral ook zout en pekel funest voor uw velgen. Juist in…

Lees verder

Autobekleding reinigen

  • interieur

Autobekleding kan er al snel smerig uitzien. Zeker op lichtere bekleding ziet u al gauw vlekken ontstaan. Sommige stoffen…

Lees verder
Wist u dat...

u vóór het wassen eerst het zand van uw velgen moet spoelen?

Tip over:
Velgen reinigen

Lees verder

Tips voor onderhouden en schoonmaken van autobekleding

U wast waarschijnlijk geregeld de buitenkant van de auto, boot of caravan. U maakt de binnenkant schoon met de stofzuiger en stoft het dashboard af, maar u hebt misschien niet zo gauw aan de bekleding van de stoelen gedacht. HG deelt dan ook enkele handige tips met u voor het effectief reinigen van autobekleding, bijvoorbeeld hoe u vlekken kunt verwijderen, welke producten u veilig kunt gebruiken en op welke manier.

Onderhoud auto, boot of caravan

Mogelijk staat u ook nog voor andere uitdagingen bij het onderhoud van de auto, boot of caravan. Denk aan het reinigen van de velgen, het vuilafstotend maken van bepaalde kunststof onderdelen, het verwijderen van kauwgom uit de bekleding of het verwijderen van rubberstrepen op de vloer in de boot.

Kijk via onderstaande link of uw probleem er tussen staat en vind de best passende oplossing:

» Van probleem naar oplossing - auto, boot en caravan

Over het algemeen is het raadzaam om de buiten- en binnenkant van de auto, boot en caravan geregeld schoon te maken. Het kost u uiteindelijk de minste tijd en moeite als u dit op regelmatige basis doet. Want zoals voor bijna alle klusjes geldt: hoe langer u het uitstelt, hoe lastiger het meestal wordt doordat stof zich ophoopt en de vervuiling hardnekkiger wordt.

Vragen of eigen tips

Heeft u een vraag? Stel deze dan aan één van onze medewerkers via het 'stel een vraag' formulier. Heeft u zelf een schoonmaak- of onderhoudstip voor de auto, boot of caravan? Wij ontvangen deze ook graag van u!