Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Wasmachine reinigen | Hoe kunt u deze schoonmaken?

Op deze pagina:

Een wasmachine reinigen, is dat nu echt nodig? Jazeker! Ook wasmachines worden op den duur vuil, vaak op onzichtbare plekken, waardoor ze uiteindelijk ook minder goed gaan presteren. Dit leidt dan weer tot minder schone kleding, waardoor u ze soms nog een keer moet wassen voordat ze écht schoon is. Op het internet zijn verschillende manieren te vinden om een wasmachine te reinigen, maar ook manieren om problemen door vervuiling te voorkomen.

Tip printen

Tips om te voorkomen dat u uw wasmachine moet reinigen

wasmachine renigenEen wasmachine lijkt op het eerste gezicht schoon. U ontkomt er echter niet aan om af en toe uw wasmachine schoon te maken want bij elke wasbeurt ontstaat er vervuiling door aanslag van kalk, zeep en vuil. HG onderhoudsmonteur voorkomt de vervuiling van onzichtbare, moeilijk te bereiken onderdelen zoals filters, vlotters en afvoerpijpen waardoor de machine uiteindelijk langer mee kan gaan. Wordt dit niet gedaan, dan ontstaan er geleidelijk problemen zoals:

  • Een niet schone was
  • Een wasprogramma dat langer duurt
  • Een machine die niet goed verwarmt
  • Een machine die blijft afpompen of zelfs een defect verwarmingselement. 

HG onderhoudsmonteur zorgt er ook voor dat de afdichtingsrubbers van de wasmachine elastisch en waterbestending blijven, waardoor er geen lekkage, storing en kortsluiting ontstaat.

Aan de slag met het reinigen van de wasmachine

Op blogs vonden wij 2 doe-het-zelf-suggesties voor het reinigen van de wasmachine

Volgens blogs zijn er dus enkele doe-het-zelf-manieren om wasmachines te reinigen en schoon te houden.
wasmachine reinigen met kookwas

1. Kookwas
Zo wordt aangegeven dat u de wasmachine kunt ontkalken door af en toe de wasmachine op 90 graden te laten draaien. Dit werkt namelijk onthardend. Voeg tijdens dit programma eventueel een vaatwastablet toe aan de trommel om de wasmachine beter te reinigen. 

2. Azijn
Om te ontkalken kunt u eventueel ook azijn gebruiken. Draai een lege trommel op ongeveer 60 graden.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijken ze niet of onvoldoende te werken? Probeer dan de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld voor het reinigen van uw wasmachine.
 

HG oplossingen voor het schoonmaken van de wasmachine

HG biedt verschillende oplossingen om uw wasmachine te reinigen. De eerdergenoemde HG onderhoudsmonteur voor was- en vaatwasmachines richt zich vooral op het voorkomen van storingen in een wasmachine door een grondige reiniging van onzichtbare onderdelen, zodat onnodige storingen worden voorkomen en de wasmachine goed blijft werken. HG stinkende wasmachine reiniger is ontwikkeld om effectief stank in uw wasmachine te verhelpen of te voorkomen.
 

Waarom regelmatig uw wasmachine schoonmaken?

Vetluis is één van de redenen waarom u uw wasmachine geregeld moet schoonmaken.. Vetluis ontstaat door het samenklonteren van huidvetten en huidschilfers met resten zeep en ander vuil. Hierdoor kan de was op den duur minder fris gaan ruiken.

Op lage temperatuur wassen

Doordat veel mensen tegenwoordig op een lagere temperatuur wassen, wordt de wasmachine niet meer heet genoeg om het wasmiddel volledig te kunnen oplossen. Zo ontstaan er vetten in de wasmachine die uiteindelijk ook weer voor vlekken in het wasgoed kunnen zorgen. Het is dus belangrijk dat u de wasmachine geregeld op een wat hogere temperatuur laat draaien, bijvoorbeeld tijdens het wassen van beddengoed of handdoeken. Hierdoor lost het wasmiddel volledig op. Pas trouwens ook op met het gebruik van te veel wasmiddel. Zeker in combinatie met wassen op te lage temperaturen zorgt dit na verloop van tijd voor problemen met de wasmachine.

Heeft u zelf een goede tip om uw wasmachine te reinigen? Laat het ons weten!

Meer tips voor apparaten