Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips: verstoppingen afvoer oplossen

Snel een hardnekkige verstopping oplossen? Bekijk dan verderop de tips van HG voor het effectief ontstoppen van een afvoer, zodat de gootsteen of het doucheputje weer goed doorstroomt.

Een overzicht van onze tips voor afvoer & verstopping

Bekijk alle categorieën
Selecteer tips voor:

Gootsteen verstopt

  • keuken
  • badkamer

Een gootsteen kan in het dagelijkse gebruik al snel verstopt raken. Bekijk hieronder een aantal tips hoe u dit zoveel mogelijk…

Lees verder

Afvoer verstopt

  • keuken
  • badkamer

De volgende tips helpen om een verstopte afvoer te voorkomen in de keuken, het toilet en de badkamer.

Lees verder
Wist u dat...

een gootsteen verstopt kan raken door vet en etensresten?

Tip over:
Gootsteen verstopt

Lees verder

Tips voor het oplossen van verstoppingen

We hebben enkele handige tips voor u verzameld om verstoppingen snel en effectief op te lossen. Als u net lekker onder de douche staat is er tenslotte niets zo vervelend als tot uw enkels in het water staan door een verstopt doucheputje. Of de gootsteen die niet meer leegloopt, natuurlijk  nadat u kort daarvoor de frituurpan heeft schoongemaakt. Gelukkig bestaan er verschillende methoden waarmee u de afvoerleidingen kunt ontstoppen.

Lees verder hoe u:

Via bovenstaande links ontdekt u hoe u hardnekkige verstoppingen op de genoemde plekken snel weer kunt oplossen.

Verstoppingen voorkomen

Natuurlijk voorkomt u het liefst dat de afvoer verstopt raakt. De belangrijkste tip die we u mee kunnen geven is om niets door de gootsteen, wasbak of het toilet te spoelen dat er niet in hoort. U voorkomt bijvoorbeeld hardnekkige verstoppingen in de keuken door etensresten zoveel mogelijk van servies af te vegen voor u het afspoelt met water. Verwijder vet uit de pan met keukenrol voordat u gaat afwassen. In de badkamer helpt het deze regelmatig schoon te houden en haren dagelijks uit het doucheputje te verwijderen. En het ligt voor de hand, maar spoel alleen toiletpapier door het toilet.

Vragen of zelf een tip?

Heeft u een vraag over verstoppingen of een verwant onderhoudsprobleem? Neem dan contact met ons op. Misschien hebt u zelf een tip die u graag met ons wilt delen over hoe u verstoppingen voorkomt? Laat het ons weten.