Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Tips voor reiniging en onderhoud

Navigeer hieronder door de verschillende categorieën met tips van HG voor effectieve reiniging en goed onderhoud in en rond het huis, de auto, boot of caravan. Van de reiniging en het onderhoud van huishoudapparaten tot het schoonmaken van autobekleding!

Meest bekeken tips

Vlooien bestrijden

Er bestaat een grote kans dat uw hond of kat op een keer last krijgt van vlooien. Dan is het goed te weten hoe je een vlooienplaag…

Lees verder

Tapijt reinigen

Ongeveer 90% van de vlekken ontstaat in het dagelijkse gebruik door bijvoorbeeld vieze schoenen of een glas frisdrank dat…

Lees verder

Koelkast schoonmaken

Er zijn verschillende veroorzakers van stank in de koelkast. Hoe kan het toch dat deze geurtjes zo blijven hangen, zelfs…

Lees verder
Wist u dat...

zweten tijdens het sporten voor verkleuring van zilver kan zorgen?

Tip over:
Zilver schoonmaken

Lees verder

Waarom HG

HG is al sinds 1969 dé specialist op het gebied van reiniging en onderhoud voor, in en rondom het huis. Met ons ruime assortiment bieden wij specifieke oplossingen voor zowat alle mogelijke problemen op het gebied van reinigen, beschermen en verfraaien. Al deze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in ons eigen laboratorium en fabriek. Kwaliteit staat hierbij voorop; de HG producten doen dan ook wat het etiket belooft. Niet voor niets is onze slogan: HG - Doet wat het belooft! Hiermee zijn wij al jarenlang de absolute marktleider in de Benelux.

Onze onderneming is een rasecht Nederlands bedrijf met vestigingen in verschillende landen, waar in totaal 200 mensen dagelijks met groot enthousiasme en inzet werken. Het hoofdkantoor en tevens de productielocatie is gevestigd in Almere. Hier produceren wij zo’n 300 verschillende, kwalitatief hoogstaande HG producten die wereldwijd aan miljoenen consumenten in meer dan 45 landen worden verkocht.

  • Specialist sinds 1969
  • Ruim assortiment
  • Kwalitatieve producten
  • Marktleider in Benelux
  • Wereldwijd verkocht

Tips voor onderhoud en reinigen

Elke dag wacht er wel weer een andere schoonmaak- of onderhoudsklus. Van het periodiek ontkalken of reinigen van uw Nespresso-machine tot het wekelijks schrobben van de vloer of verwijderen van schimmel in de badkamer. HG heeft verschillende tips op een rijtje gezet voor onder andere:

Wist u bijvoorbeeld dat het maandelijks draaien van een kookwas bijdraagt aan het schoon houden van uw wasmachine? En dat slakken niet van knoflook houden?

Navigeer hierboven door de verschillende categorieën en vind handige tips die u kunnen helpen bij het huishouden en het klussen!

Belangrijkste algemene tip

De belangrijkste tip die we kunnen meegeven voor al het schoonmaakwerk en onderhoud is om het op regelmatige basis te doen. Als u bijvoorbeeld dagelijks de veel gebruikte handgrepen in de keuken afneemt, krijgen bacteriën minder kans zich te ontwikkelen. Als u wekelijks de badkamer kalkvrij maakt, gaat het een stuk sneller dan wanneer u het uitstelt en er zich een hardnekkige laag kalk gevormd heeft. En wat te denken van uw sieraden? Hoe regelmatiger u ze poetst, hoe mooier ze blijven.

Vragen of een eigen tip

Mist u een categorie en heeft u zelf een handige tip voor reiniging of onderhoud, laat het ons dan weten. Neem ook gerust contact met ons op als u een vraag heeft. Maak daarvoor gebruik van het 'stel een vraag' formulier.