Weet je zeker dat je van land en/of taal wil veranderen?
Bij het wijzigen van land zullen alle producten uit je winkelwagen verwijderd worden.

Shop cart

Helaas, dit product is niet verkrijgbaar bij deze vestiging

U kunt dit product eventueel wel online bestellen.

Over HG

Welkom bij HG!

Onze onderneming, HG International B.V., is een puur Nederlands bedrijf met eigen vestigingen in verschillende landen en waar in totaal meer dan 200 mensen dagelijks met grote inzet werken.

 

Het hoofdkantoor (en tevens productielocatie) is gevestigd in Almere: een jonge, dynamische en snelgroeiende gemeente in de provincie Flevoland. Hier is voor ons alle ruimte om onze ambities en doelstellingen te verwezenlijken. Zo produceren wij hier, in onze eigen fabriek, zo’n 300 verschillende HG producten die hun weg vinden naar miljoenen tevreden consumenten in meer dan 45 landen.

 


De geschiedenis van HG

De letters HG vinden hun oorsprong in de naam van een Zweedse ondernemer, Hågan Gip. Deze liet begin zestiger jaren van de vorige eeuw een aantal reinigingsmiddelen van zeer hoge kwaliteit ontwikkelen door de universiteit van Stockholm. Deze reinigingsproducten waren in eerste instantie primair bedoeld voor zwembaden.

 

In 1969 begon een kleine Nederlandse firma, Van Altena B.V. uit Heemstede, met de import van deze HG producten uit Zweden. Hiermee had men niet alleen succes in de zwembadwereld, maar al gauw ook bij handelaren in bouwmaterialen die keramische tegels verkochten.

 

Medio jaren zeventig van de vorige eeuw werd de Zweedse firma HG verkocht aan een Finse onderneming. Toen werd besloten om ook de fabriek van HG te verplaatsen naar het noordwesten van Finland was dit, vanwege de grote afstand, voor de firma Van Altena B.V. aanleiding om zelf de producten van HG te gaan produceren in Nederland. Om die reden werden de recepturen en merkrechten van HG gekocht van de Finse firma en werd er een kleine productiefaciliteit opgestart in Oldenzaal.

 

Na enkele zeer succesvolle jaren voor de firma Van Altena B.V., kwam de Nederlandse economie in het begin van de jaren tachtig in een recessie. Ook voor de firma Van Altena brak als gevolg hiervan een moeilijke tijd aan met jaren van zware verliezen. Daarom werd in 1982 door de toenmalige directie van Van Altena B.V. besloten om een externe adviseur aan te trekken, die het management moest adviseren over de te volgen strategie om aan deze problemen het hoofd te kunnen bieden.

 

Na een grondige analyse van de markt werd toen besloten om de focus te verleggen van zwembaden en handelaren in bouwmaterialen naar de consumentenmarkt. In dezelfde periode werd ook aan de positionering van het HG merk gesleuteld: “HG zou het merk moeten zijn voor alle reinigings- en onderhoudsproblemen voor in en rondom het huis.” Naast de bekende goede kwaliteit werd nu ook innovatie een zeer belangrijke pijler van het concept.

 

Inmiddels werd ook intensief gewerkt aan het opbouwen van de export via importeurs. België, Engeland en Duitsland waren de eerste exportlanden, waarna vele andere landen volgden. Niet alleen in Europa, maar ook in het Midden Oosten, Azië, Canada en de Verenigde Staten.

 

Begin jaren negentig werd de fabriek in Oldenzaal, die al meerdere keren was uitgebreid, weer veel te klein en waren er ook voor het hoofdkantoor in Hillegom onvoldoende mogelijkheden om uit te breiden. Daarom werd uiteindelijk besloten om beide vestigingen onder één dak samen te voegen, te weten in Almere. Dit geheel nieuwe pand, in de voormalige Zuiderzee, werd op 1 januari 1997 betrokken.

 

In 2000 werd de Engelse importeur overgenomen en werd de naam van deze firma gewijzigd in HG Hagesan UK Ltd. Deze firma opereert nu als een 100% dochtermaatschappij.

 

Eén jaar later, in 2001, werd ook de Belgische importeur van HG volledig overgenomen en werd de naam van deze firma gewijzigd in HG Belgium bvba-sprl.

 

Op 1 juli 2009 opende HG Spain S.L. officieel haar deuren en op 1 september 2011 startte HG Italia S.r.l. Sindsdien wordt (naast Nederland, België, Duitsland en Engeland) ook de Spaanse en Italiaanse markt door eigen mensen bewerkt. In alle overige landen wordt gewerkt met locale importeurs. Wereldwijd is het HG merk verkrijgbaar in vele afzetkanalen: van tegelhandel tot drogisterij en van doe-het-zelf winkel tot supermarkt. Overal kiest de consument voor de vertrouwde kwaliteit van HG!

 


De afdelingen van HG International

Alle HG producten worden door onze afdeling “Technology & Research”, intern ook wel kortweg “ons laboratorium” genoemd, ontwikkeld en uitgebreid getest! Dit wordt gedaan met behulp van de nieuwste technologieën. Ook testen wij continu alle grondstoffen en halffabricaten om er zo voor te zorgen dat onze HG producten voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Tenslotte zijn we niet voor niets: dé specialist!

 

Op de afdeling Technology & Research houden wij ook voortdurend de wetgeving in de gaten van alle landen waar onze producten verkocht worden. En mocht er iets veranderd zijn, dan wordt er hier ook voor gezorgd dat eventueel noodzakelijke aanpassingen ook worden doorgevoerd in bijvoorbeeld onze etiketten.

 

Het grafisch en opmaak technisch wijzigingen van al onze etiketten gebeurt in eigen huis, op de afdeling DTP. Deze grafische studio is een onderdeel van de afdeling Marketing Services en verzorgt, naast de etiketten, ook de opmaak van onze huis-aan-huis folders en winkelmateriaal. Daarnaast maakt men hier ook zelf alle filmpjes, animaties en ander beeld- en geluidsmateriaal voor ons volautomatische schapinformatie systeem.

 

Dagelijks komen er vanuit de gehele wereld op elektronische wijze orders binnen op onze afdeling Orderadministratie, waar ze worden verwerkt in ons computersysteem. De afdeling Orderadministratie zorgt verder voor de orderbevestigingen richting onze klanten, het transport en de facturatie van de geleverde goederen.

 

Na de verwerking van de ontvangen orders door de Orderadministratie genereert ons ERP systeem (enterprise resource planning) op volautomatische wijze nieuwe productieplanning, inkoopvoorstellen en voorraadanalyses. Al deze informatie wordt dagelijks geanalyseerd, eventueel bijgesteld en verwerkt op ons Bedrijfsbureau, het zenuwcentrum van ons bedrijf. Onder andere verstrekken zij op basis hiervan productie-opdrachten voor onze afdeling Productie.

 


De afdelingen van HG Chemical

Eigenlijk kunnen wij bij HG niet spreken over dé afdeling Productie, omdat we dan geen recht doen aan al die (onder)afdelingen die, elk vanuit hun eigen specialisme, een bijdrage leveren aan de totstandkoming van onze HG producten. Eigenlijk onderscheiden wij de volgende afdelingen;

 

Op onze geautomatiseerde procesafdeling worden, aan de hand van de recepturen zoals ontwikkeld door de afdeling Technology & Research, onze vloeibare producten gemaakt. Hoogwaardige grondstoffen worden gemengd en behandeld tot één van onze vele eindproducten.

 

Het vervaardigen van onze producten in poedervorm vindt in een aparte afdeling plaats.

 

Het afvullen van al onze flessen en potten gebeurt de afdeling Filling. Hier worden op 10 volautomatische afvullijnen al onze producten afgevuld, zowel onze vloeibare producten als poederproducten. Ook het opzetten van de doppen, trigger (spuitpistolen) gaat volledig automatisch, evenals het etiketteren en inpakken. Onze lijn operators hoeven dit proces alleen maar te controleren. Al onze lijnen zijn zo gebouwd dat er meerdere verpakkingsvormen op gedraaid kunnen worden. Dit geeft ons de nodige flexibiliteit om snel in te spelen op de steeds maar groeiende vraag van onze klanten.

 

In alle onbescheidenheid kunnen we rustig stellen: HG is een uniek bedrijf. Niet alleen door ons assortiment, de kwaliteit van onze producten of het alsmaar toenemende succes. Nee, ook de filosofie om zoveel mogelijk in eigen huis te doen maakt ons onderscheidend. Een goed voorbeeld hiervan is onze Kunststofverwerkende afdeling, kortweg KVA genoemd. Hier produceren wij zo’n 95% van onze totale behoefte aan flessen. Hiervoor hebben wij in totaal 21 van de modernste blaas- en spuitgietmachines. Via een ingenieus buizenstelsel worden de flessen direct en volautomatisch getransporteerd naar speciale opslagbunkers boven de afvulmachines.

 

In zo’n veelzijdig bedrijf is de technische dienst (kortweg TD) natuurlijk een heel belangrijk onderdeel en meer dan alleen het aandraaien van een boutje of moertje. Onze TD is verantwoordelijk voor het preventieve onderhoud van ons totale machinepark (dus niet alleen de afvullijnen, maar ook bijvoorbeeld de spuitgiet- en blaasmachines) en het oplossen van eventuele storingen. Daarnaast zorgt deze afdeling ook voor een diversiteit aan reparatiewerkzaamheden binnen ons pand. Om dit alles goed te kunnen uitvoeren, bestaat onze TD uit een keur van specialisten op allerlei terreinen, waaronder werktuigbouw, procestechniek, computerkunde en PLC technologie.

 

Onze Inprintafdeling is een kleine drukkerij binnen de productie. Deze afdeling zorgt ervoor dat de logo’s en adresgegevens van detaillisten, die onze huis-aan-huis kranten verspreiden, worden ingedrukt op onze HG kranten.

 

Ook in de opzet en verwerking van onze winkeldisplays willen wij zo flexibel mogelijk zijn. Daarom is ook hier gekozen voor een eigen, interne, afdeling voor het bouwen en verzendklaar maken van displays. Mede hierdoor zijn wij in staat om snel in te spelen op vragen vanuit de markt.

 

Ons magazijn is een hele afdeling op zich. Dagelijks worden hier vele duizenden orderregels verwerkt en zorgt ons magazijnpersoneel er natuurlijk voor dat de in- en uitslag van onze HG producten in goede banen wordt geleid. Met natuurlijk één doel voor ogen: dat de orders tijdig worden uitgeleverd aan onze klanten, waar ook ter wereld. Hierbij leveren wij niet alleen aan importeurs, maar ook aan grossiers en zelfs rechtstreeks aan detaillisten. Ons magazijn is zo ingericht dat relatief eenvoudig kan worden ingespeeld op de grote verscheidenheid aan eisen die deze diversiteit van afnemers met zich meebrengt.